Лична страницата на Крум Лозев. Блог, снимки, мисли
Kik's web blog
"It's not that we gotta do what we do
It's what we know, so to me it ain't nuttin but bein true..."
-- DMX "The Rain"
Статии за 2006-11

Най-накрая мога и аз да се похваля с първия си проект, достъпен за хора, различни от мен (Smile) newbgallery.sf.net

NewbGallery - PHP written easy to use web gallery with easy to customize options and a simple interface.


Става въпрос за проста галерия, която бях написал преди много време и я ползвах тук - в блога и преди време в сайта за снимки на класа ми в училище - snimki.dgd-bg.com. наскоро Иво (човека отговорен за предния сайт) ми подхвърли да пуснем наново наша си галерия на сайта и аз се реших да "ПООСЪВЪРШЕНСТВАМ" вече готовата галерия. Вече мога да се похваля, че сама генерира thumbnail-и, перфектно работи с под-директории и ема още няколко "блага" - чете Directory.txt в поддиректориите и вика суб-галерии като:
Да речем, че галерията ни е на адрес: www.example.com/gallery.php, то подгалерията /SUBGAL ще се извика като: www.example.com/gallery.php/SUBGAL. А даже ако Apache-то ни позволява, ще можем да я повикаме като: www.example.com/gallery/SUBGAL (Smile)
Галерията сама по себе си е доста простичка, което я прави лесна за ползване и нагласяне - външен вид, линкове и т.н.
Другото хубаво е, че не генерира таблици при разглеждането на снимки - работи изцяло и само с CSS и валиден XHTML DIV тагове. Това за много хора няма да има значение, но за тези, които ще правят сайтове с нея, ще е от полза.
[ Нагоре ] [ Няма коментари ]
Тези google.com/videos ще ми побъркат. Откакто се свтнах как се търси по жанрове се спуквам от смях какви неща са сминали и качвали удите по света.
Току що попаднах на песента с анимадионен клип:
http://video.google.com/videoplay?docid=8766844480320568807
Grab yourdick and double click ...
Много яко!
а между другото на следния линк ще ви се покажат всички резултати в раздел Комедия:
http://video.google.com/videosearch?q=genre%3Acomedy
[ Нагоре ] [ Няма коментари ]
Както съм обещал, ще пиша малко за JAVA 2 ME "програмчета", напълно създадени/приложими при Siemens CX75. Ще разделя всичко на 2 вида - игри и приложения.
Приложения
  • MidpSSH - www.xk72.com/midpssh/ - Много благ SSH и Telnet клиент
  • GoogleMaps - maps.google.com/mobile/ - Google Maps на мобилния ви телефон
  • bemused - bemused.sourceforge.net/ - дистанционно управление на XMMS/WinAmp през телефона ви. Доста полезно и приятно, особено ако сте мързеливи колкото мен (Smile)
Игри
За игри ще ви посъветвам само едно нещо - торент системи. Доста бях учуден, когато открих че има 4 80MB-ви торент файла пълни с игри за какви ли не телефони. С моя телефон имах проблем само с това, че дисплея ми е доста по-голям от на други телефони. Иначе телефона има всички API-та необходими, с изключение на специфичните такива, който се подържат само от Nokia. Намирам писането на такива нестандартни APIs за педерастия, ама ... свят голям, хора всякакви (Smile)
[ Нагоре ] [ 2 коментара ]
Хаха - "Long live google videos!"
Много добра пародия има качена, която препоръчвам на всички компютърни фенове/маниаци/любители и всички други подобни животни (Smile)
http://video.google.com/videoplay?docid=-2623350424716053166 - Hardware special edition (Smile). Младежа изключително много прилича на Любчо от стария ми клас(Smile) Май е случаино съвпадение
http://video.google.com/videoplay?docid=1384277706451157121 - Явно това е "оригиналния" клип на пародията (Smile) (или нещо подобно)
Мисля че втория клип са го въртяли по някои телевизионни канали, което ми се струва доста забавно.
[ Нагоре ] [ Няма коментари ]
Преди няколко дни се светнах на един много хубав торент клиент - Transmission. Всъщност, това е най-хубавото откритие през последните дни; това е причината и да си позволя да го порекламирам малко (Smile)
Transmission homepage
В пакета се включва както transmission-gtk визуализация и transmission - изцяло конзолно бинари, което действа като демонче и не изисква да държите включен X server. Би било много полезно да се ползва, ако машината се ползва за сервър или нещо подобно ... ( но в такъв случай ще счупи трафика....) както и да е де - полезно е (Smile)
Най-много ми хареса, че е супер лек като пункционалности - има добавяне и махане на торент файл и едни properties, и .... това е. Какво още да му трябва (Smile)
Под xfce се държи перфектно. Единствения проблем който забелязах е, че трябва преду да logout-нете xfce-то трябва да го загасите, защото явно няма shutdown handle. Ако не го гасите правилно, всеки път ще зарежда наново торент файловете, което е бавничко.
За икона ползвам: bittorrent_app.jpg, тъй като нещо в кода не намерих добавена (Smile)

Скоро надявам се ще мога да пусна и бета версия на PHP MMORPG-то което се занимавам да пиша през времето, в което не ме мързи (Smile) Трябва вече да му намисля и име, но тъй,като другите двама от колектива май вече имат някои идеи, мисля че ще стане скоро. Ще трябва само да помисля върху какъв тик карта ще има и т.н. (Smile)
[ Нагоре ] [ 1 коментар ]
Има 5 статии за този месец
Get Firefox! X Multimedia System Pidgin Instant messanger Get Slackware Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Bulgaria License.
Това е лична страница. Писаното тук не е мнение на хора свързани по какъвто и да е начин с мен и не трябва да се цитира като такова!