Лична страницата на Крум Лозев. Блог, снимки, мисли
Kik's web blog
"It's not that we gotta do what we do
It's what we know, so to me it ain't nuttin but bein true..."
-- DMX "The Rain"
Статии за 2007-09

Четейки си днес новинки попаднах на една много интересна такава в linux.com (GNU/Linux distro for women? Why not?) Където въпроса за Линукс дистрибуция направена за нежния пол се разглежда доста сериозно. Точно тогава ме одари и мене просветлението колко полезно би било такова нещо - замислете се: какво обичат жените в компютъра?
  • Да изглежда добре
  • Да има 1000и занимавки с който да си губят времето (пасианс и т.н.)
  • Да може всичко да стане розово/бебешко синьо/лимаво зелено с едно цъкане
  • Да не се налага да вика познати и приятели "компютърни гении" да преинсталират машината през два месеца
  • и други подобни
Е .... това ако не ви звучи като едно просто KDE то няма накъде повече (Smile). Сега даже като си мисля, това би могло да се отрази много и на съвременните младежи "компютърни гении", който аз много обичам. Средно статистическия младеж се пише разбирач, можейки да инсталира Уйndow$ и знаейки да цъка по менютата. Обаче ако приятелката му каже - "Как да си прекомпилирам Kernel-а?" какво става тогава (Smile) ? Младежа сяда и цяла нощ човърка Linux ((Smile) (Smile) (Smile)) защото иначе ще разберат че е въздух под налягане. Ето това ако не е удар под кръста то няма какво да е друго.
Ето защо с две ръце подкрепям тази прекрасна инициатива, а ето и някой линкове, свързани с Женския Линукс:

www.linuxchix.org - "LinuxChix is a community for women who like Linux, and for anyone who wants to support women in computing"
women.kde.org - KDE Women Homepage
women.debian.org - " ... We seek to balance and diversify the Debian Project by actively engaging with interested women and encouraging them to become more involved with Debian."
[ Нагоре ] [ Няма коментари ]
Това е най-смешното съобщение за off-line страница която съм виждал (Smile)

stage6.divx.com/user/Icekoolmel/video/1573741/Alien-Vs-Predator---Requiem-(movie-trailer)

Ето и едно локално копие на видяното, за да няма загуба на информация:
hamster_down.jpg
[ Нагоре ] [ Няма коментари ]

Честит ден на програмиста

Явно празника не се слави с особена популярност, но това не пречи да е "повод" за празнуване. Защо точно днес и какво се прави на този ден потърсете тук: http://bg.wikipedia.org/wiki/...
Наздраве на празнуващите!
[ Нагоре ] [ Няма коментари ]
В последно време мис се случват все странни неща - половината недоразумения, другата половина просто странни (Smile). Днес например си вървя и пред съдебната палата ме спира симпатично момиче:
 - Може ли да ви попитам нещо?
(Ясно ми е че ще проси пари и друса каквото има (Smile), ама все пак се спрях с доста досада)
 - За пари ли? (Кратко и лаконично, от което тя видно се смути доста и гласа й доста изтъня)
 - Да, но ще ти дам билетче .... (Дътржи два биледа за градски транспорт)
Направо ми бръкна в червата - такова ангелче, а с какво е почнала да се занимава, даже ми стана гузно че съм бил груб и се почуствах виновен. Както и да е де, дадох й лев (без билет (Smile)) и се замислих че точно 10 метра преди това бях подминал стара баба с пластмасова чашка в ръка и сърдита физиономия. Сигурен съм че ако бях дал същата стотинка на нея, щеше да я ползва за хляб и кисело мляко, а не за ... трева или екс например. Даже се учудих от себе си, тъй като обикновено подминавам без да обръщам внимание или дори да си говоря с такива хора пари не им давам. Луд всят и аз покрай него.
Два часа по-късно пред вкъщи подминавам старец (с бастун, бавна походка и големи лупи на очилата), който изведнъж каза на доста висок глас "Здравейте красиви цветя!". Даже се постреснах и започнах да се оглеждам, а точно пред мен имаше много и доста големи и разцъфнали цветя ...
Всеки гледа лудия свят по свой начин за да види това което иска. Та в този ред на мисли започвам да правя колекция от красавици, като ще гледам да подбирам синмки свързани с интернет реклама (реклама на Интернет Технологии, не реклама по интернет). материал има доста и вижте вече колко съм намерил:


На последната картинка много се зарадвах, а мацката е супер симпатична а и скоро писах точно за такава тениска (Smile). Явно идеята ми не е била уникална (Smile)
Линк към галерията, където ще пазя снимките
Ето и един сайт, кадето вече са ме изпреварили с инициативата. (Въпреи че не разбирам френски мога да предположа (Smile))
http://guides-info.org/linux/presentation/linux-girls.php - Linux girls collection :-)
[ Нагоре ] [ 4 коментара ]
Има 4 статии за този месец
Get Firefox! X Multimedia System Pidgin Instant messanger Get Slackware Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Bulgaria License.
Това е лична страница. Писаното тук не е мнение на хора свързани по какъвто и да е начин с мен и не трябва да се цитира като такова!